EST. 2020

De weg naar een mobiele gin bar

Binnen acht maanden een vintage Kip caravan uit ’78  verbouwen tot een classy, multi-inzetbare mobiele gin bar die met trots de naam Baravan draagt.
Het was een lange weg met veel uitdagingen en waarbij de zin “nobody said it was easy” meerdere malen rondspookte. Maar.. het resultaat mag er zijn!
Benieuwd naar het avontuur achter Baravan Concepts? Hieronder lees je het verhaal vanaf het ophaalmoment tot de verbouwing, uitdagingen en eindresultaat.

Toen een vriend een advertentie van een originele Kip caravan uit ’78 doorstuurde, was het net liefde op het eerste gezicht. Deze Kip was geweldig en door de vorm echt perfect voor een mobiele gin bar! Het bezichtigen resulteerde dan ook snel in het kopen van de caravan.
Vol trots hing de parel achter de auto, onderweg naar het hoge noorden. Pas toen kwam het besef; er is zojuist een caravan gekocht. Een caravan!

Bij iedere stap die er gezet werd, kwam het besef meer en meer dat dit wel een erg grote uitdaging was. Nog nooit was er een caravan gekocht, laat staan verbouwd. En nu werd de volgende stap het “gedwongen” opnieuw opbouwen van een hele caravan.. Dit resulteerde in het maken van een nieuw frame, lekkages verhelpen, nieuwe tempex en wandplaten monteren, wandplaten voorstrijken en behangen én nieuwe kozijnen en ramen maken. Ook werd de caravan voorzien van een nieuw plafond met verlichting, is de elektra opnieuw aangelegd en heeft de Baravan een geweldig nieuw interieur gekregen!

Door de verbouwing aan de binnenkant begon de buitenkant er zeker niet beter uit te zien. Na een geruime tijd van twijfelen, werd toch de knoop doorgehakt om de buitenkant net zo strak en egaal te maken als de binnenkant.
Met houten platen werd de Baravan voorzien van een nieuw jasje, waarna een dikke lik verf en geverfde kozijnen het plaatje compleet maakte.
Toen de menukaart ook nog werd gemonteerd kon de blijdschap niet groter zijn!

Nog diezelfde dag werd het oude interieur verwijderd, waarna de focus op de vloer kwam te liggen. De ontdekking was erg vervelend; grote delen van de vloer waren weggerot. Gelukkig kon deze nog gerepareerd worden met schimmelwerende verf, nieuwe balken en osb platen!
Nu we de eerste uitdaging overwonnen was, werden de wanden het volgende project. De ramen werden eruit gehaald om nieuwe luiken te kunnen creëren. Ook werden de houten wandplaten en het muffe, oude tempex erachter verwijderd. Alsof de klus nog groter moest worden, bleek het plafond ook nog eens verbonden te zijn met de wanden..

Maandenlang werd er iedere avond en weekend aan de Baravan geklust. Er zijn genoeg momenten voorbijgekomen van er compleet doorheen zitten.
Toch bleef de droom duidelijk zichtbaar en was het resultaat echt ongelooflijk. Wat een trots, wat een blijheid; die grote, brede glimlach heeft er dagenlang op gezeten. “Oh my, it’s a fact! Die originele, vintage Kip caravan heeft een geweldig nieuw leven als een fantastische mobiele gin bar!”.